Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Omauditering av Hanken Svenska handelshögskolan

1.5.201630.4.2017

Omauditeringen av Hankens kvalitetssystem genomförs under perioden maj 2016- april 2017. Ett två dagar långt auditeringsbesök genomförs i december 2016.  I omauditeringen granskas följande auditeringobjekt: högskolans kvalitetspolitik, bevisen i den examensinriktade utbildningen på kandidat- och magisternivå och kvalitetssystemet som helhet. En internationell auditeringsgrupp utför omauditeringen. Auditeringsgruppens medlemmar är:

Jacques Lanarès vicerektor, University of Lausanne (ordförande)
Katariina Raij f.d. direktör, Laurea-ammattikorkeakoulu
Iiris Suomela studerande, Tammerfors universitet
Michael Ward f.d. professor, ESC Rennes School of Business, Frankrike/Storbritannien.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

För vidare information gällande auditeringen

Mirella Nordblad, utvärderingsexpert
tfn 029 533 5541, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.5.2016
Slutar:
30.4.2017
Evenemang Kategori:

Stäng