Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Auditering av Saimaan ammattikorkeakoulu

1.2.201630.4.2017

Auditeringen av kvalitetssystemet vid Saimaan ammattikorkeakoulu genomförs under perioden februari 2016 – april 2017. Ett tre dagar långt auditeringsbesök genomförs i november 2016. Auditeringsobjektet som högskolan kunde fritt välja är internationaliseringEn nationell auditeringsgrupp utför auditeringen. Auditeringsgruppens medlemmar är:

Rektor Vesa Taatila, Turun ammattikorkeakoulu (ordförande)
Studerande Anna Kuusala, Tammerfors tekniska universitet
Talent Attraction Manager Laura Lindeman, Tredea oy
Prorektor Anne Pohjus, Satakunnan ammattikorkeakoulu
Universitetslektor, docent Turo Virtanen, Helsingfors universitet.

Vid auditeringen utvärderas det kvalitetssystem som högskolan har utvecklat i enlighet med sina egna utgångspunkter och mål. Med kvalitetssystem avser man verksamhetsutvecklingen som helhet, vilken består av kvalitetshanteringens organisation, ansvarsfördelning, förfaranden och resurser. Med kvalitetshantering avses högskolans förfaranden, processer eller system för att upprätthålla och utveckla kvaliteten i sin verksamhet.

Syftet med auditeringarna är att stödja högskolorna i att utveckla kvalitetssystem i enlighet med principerna för europeisk kvalitetssäkring och således påvisa att Finland har en fungerande och följdriktig kvalitetssäkring både i högskolorna och på en nationell nivå. Ett nationellt syfte är också att sammanställa och förmedla god praxis inom kvalitetshantering, att främja spridningen av god praxis inom högskolorna och utveckla högskoleutbildningen i sin helhet.  Som utgångspunkt för auditeringen fungerar den utvecklande utvärderingen som stödjer högskolornas autonomi och som har blivit en stark tradition inom finländsk utvärderingspraxis.

För vidare information gällande auditeringen

Touko Apajalahti, utvärderingsexpert
tfn 029533 5502, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.2.2016
Slutar:
30.4.2017
Evenemang Kategori:

Stäng