Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utvärdering av införandet av grunderna för småbarnspedagogik

1.9.201631.12.2019

Syftet med utvärderingen är att den ska gagna både styrsystemet för småbarnspedagogiken på nationell nivå och aktörer på lokal nivå. Utvärderingen kommer att ge information om huruvida olika aktörer upplever Grunderna för planen för småbarnspedagogik som tydliga och ändamålsenliga och om hur vägledningen vid införandet av grunderna har fungerat. I projektet identifieras också faktorer som främjar och förhindrar att grunderna för småbarnspedagogik och de lokala planerna kan genomföras. Dessutom ger utvärderingen information om hur målen i grunderna för småbarnspedagogik tolkas på lokal nivå inom ramen för den praxis som råder inom småbarnspedagogiken.

Projektet genomförs i två faser. I den första fasen under åren 2017–2018 utvärderas de processer som rör införandet av grunderna för planen för småbarnspedagogik och de processer som gäller utarbetandet av den lokala planen och ibruktagandet av planen. I den här fasen utvärderas också hur de mål som ingår i lagen om småbarnspedagogik konkretiseras i den lokala planen för småbarnspedagogik och i barnets egen plan för småbarnspedagogik. I den andra fasen under åren 2018–2019 utvärderas hur planerna för småbarnspedagogik genomförs.

De viktigaste faktorerna med tanke på småbarnspedagogikens kvalitet är att planerna för småbarnspedagogik är ändamålsenliga och tydliga samt att innehållet i dem blir verklighet. De nationella grunderna visar i vilken riktning kvaliteten ska utvecklas och fokus ligger på utvärdering för att kvaliteten ska utvecklas.

Utvärderingen omfattar följande områden:

  1. de processer som gäller ibruktagandet av grunderna för planen för småbarnspedagogik 2016
  2. de processer som är förknippade med utarbetandet och ibruktagandet av den lokala planen för småbarnspedagogik
  3. de processer som rör utarbetandet och ibruktagandet av barnets plan för småbarnspedagogik
  4. innehållen i planerna för småbarnspedagogik
  5. genomförandet av planerna i verksamheten inom småbarnspedagogiken

Tilläggsinformation:

utvärderingsexpert Laura Repo, tfn 029 533 5553, laura.repo@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.9.2016
Slutar:
31.12.2019
Evenemang Kategori:

Stäng