Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utvärdering av inlärningsresultat inom hållbar utveckling

1.5.201431.12.2015

En utvärdering av inlärningsresultaten inom hållbar utveckling genomförs av NCU under våren 2015. Utvärderingen kartlägger i vilken mån målen för hållbar utveckling i grunderna för yrkesinriktade grundexamina har uppnåtts inom den grundläggande yrkesutbildningen. Utvärderingen gäller de studerande som har inlett sin utbildning hösten 2012 och som avslutar sina studier våren 2015.

Utvärderingen innefattar delområdena ekologisk, ekonomisk, kulturell och social hållbar utveckling. Dessutom granskas hur värden och mål för hållbar utveckling framkommer i utbildningsanordnarnas verksamhetsplaner och praxis.

Syftet med utvärderingen är att producera information som kan jämföras nationellt och på så sätt få en kartläggning av situationen för hållbar utveckling. Enligt principerna för utvecklande utvärdering får utbildningsanordnarna respons på sina egna utvärderingsresultat. Resultaten används för att utveckla utbildningen och som grund för beslutsfattande. Dessutom används resultaten för att stödja utvecklingen av de studerandes lärande, undervisningspersonalens arbete och undervisningen.

Genom utvärderingen utreds också hur nyckelfärdigheter för livslångt lärande kan utvärderas i den yrkesinriktade utbildningen.

 

Kontaktperson vid utvärderingscentret

 

Undervisningsråd Mari Räkköläinen

tfn 029 533 5527, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.5.2014
Slutar:
31.12.2015
Evenemang Kategori:

Stäng