Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utvärdering av inlärningsresultaten i matematik i årskurs 9

1.10.201430.4.2016

Utvärderingen av inlärningsresultaten i matematik förhandstestas i månadsskiftet oktober-november 2014. Den egentliga utvärderingen genomförs i april 2015. Resultaten i utvärderingen publiceras i början av år 2016.

Utvärderingen i matematik kommer att genomföras i två delar. Uppgifterna i den första delen besvaras digitalt, uppgifterna i den andra delen är pappersbaserade. Det är första gången som utvärderingsinformation i matematik samlas in digitalt bland eleverna. Alla elevers resultat poängsätts digitalt. Dessutom besvarar elever, lärare och rektorer bakgrundsenkäter, som ger information om vilka faktorer som inverkar på inlärningsresultaten i matematik. Sådana faktorer kan t.ex. vara undervisningens omfattning och sätt att genomföra undervisningen, undervisningsarrangemang och elevattityder.

Syftet med utvärderingen är att den ska ge en tillförlitlig bild av elevernas kunskaper i matematik. En rapport om utvärderingsresultaten kommer att ges ut, liksom en publikation som innehåller artiklar där forskare fördjupar sig i utvärderingsmaterialet ur olika synvinklar.

 

Kontaktperson vid utvärderingscentret

Sami Julin

tfn 029 5335 533, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.10.2014
Slutar:
30.4.2016
Evenemang Kategori:

Stäng