Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utvärdering av utbildningsstigarna mellan yrkesutbildning och yrkeshögskolor samt av arbetslivssamarbetet

1.1.201431.12.2015

Det nationella centret för utbildningsutvärdering genomför en utvärdering av utbildningsstigarna mellan yrkesutbildning och yrkeshögskolor samt av arbetslivssamarbetet.

I utvärderingen granskas de utbildningspolitiska och -strukturella element som lägger villkoren för utbildningsstigar och arbetslivssamarbete, de processuella faktorer som ligger som grund för utbildningsstigarna (t.ex. gällande handledning, val av studerande och de studerandes färdigheter) samt samarbete mellan olika utbildningsanordnare i utvecklingen av arbetslivet. Syftet är att utvärdera funktionsduglighet, styrkor, kritiska punkter samt utvecklingsbehov och –medel i den praxis som rör utbildningsstigar och arbetslivssamarbetet.

Utvärderingens målgrupp är alla anordnare av yrkesutbildning samt yrkeshögskolorna. Utvärderingsmaterialet består av information, erfarenheter och god praxis som insamlas från utbildningsanordnarna, studerande samt arbetslivet och dess aktörer. I utvärderingen används engagerande och mångsidiga metoder som har som syfte att skapa en heltäckande bild, stödja de olika parternas växelverkan, sprida god praxis och stödja utvecklingen av nya verksamhetsmodeller. Utvärderingen genomförs under perioden 2014-2015 så att materialinsamlingen sker under perioden november 2014 – juni 2015. Utvärderingsresultaten publiceras på hösten 2015.

 

Kontaktpersoner  vid utvärderingscentret

Jani Goman

tfn 029 533 5505, förnamn.efternamn@karvi.fi

Detaljer

Start:
1.1.2014
Slutar:
31.12.2015
Evenemang Kategori:

Stäng