Högskolepraktikant, utvärdering av lärresultat, Helsingfors

Nyheter Förskoleundervisning och grundläggande utbildning

Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) söker en högskolepraktikant för tiden 25.3–30.6.2024 eller enligt överenskommelse. Praktikanten jobbar i ett utvärderingsprojekt som gäller årskurs 6. Det är fråga om en etapp i den longitudinella utvärderingen som följer upp elevers kunskaper under grundskoletiden. Sjätteklassare i ungefär 300 skolor runtom i Finland besvarar utvärderingsuppgifter i april.

Arbetsbeskrivning:

Vi prioriterar längre hunna studerande som till exempel är huvud- eller biämnesstuderande i svenska (modersmål) eller som studerar till klasslärare och har ett särskilt intresse för modersmål och litteratur. Praktikanten deltar i förberedelser inför utvärderingen och i genomförandet av den tillsammans med NCU:s team. Till arbetsuppgifterna hör till exempel att informera om utvärderingen, att hålla kontakt med skolor och att bedöma elevernas svar enligt givna utvärderingskriterier. Dessutom kan andra uppgifter som gäller nationella utvärderingar ingå. Praktikplatsen passar särskilt väl för blivande lärare i modersmål och litteratur.

Vi väntar oss följande av den sökande:

Vi väntar oss att den sökande är noggrann, har god samarbetsförmåga och kan jobba självständigt. Grundläggande IT-färdigheter är en fördel. Med tanke på arbetsuppgifterna är särskilt kunskaper om kalkylprogram (Excel) en fördel, liksom studier i pedagogik. Dessutom förutsätter vi goda kunskaper i finska förutom utmärkta kunskaper i svenska.

Praktikperioden − tidpunkt och längd:

3 månader med början 25.3.2024 eller enligt överenskommelse

Information om lön eller annan finansiering:

1588,59 euro per månad

Vi hoppas att praktikantens högskola kan bidra med en praktiksedel (delfinansiering för praktiken).

Förmåner:

Vi stöder personalens välmående och strävar efter att erbjuda flexibla arbetsmöjligheter och arbetsredskap som möjliggör hybridjobb.

Vi har flextid och använder våra egna och statsförvaltningens gemensamma lokaler samt möjligheter att jobba på distans. Du har tillgång till arbetsgivarens lunchförmån och en omfattande motions-, kultur- och välmåendeförmån.

Sök här:

Högskolepraktikant, utvärdering av lärresultat

Kontaktpersoner:

Annette Ukkola, annette.ukkola@karvi.fi, 029 533 5548

Chris Silverström chris.silverstrom@karvi.fi 029 533 5563