Kenen vastuulla on oppiminen? Mitä koulutuksen yhdenvertaisuuden haasteita ei vielä tunnisteta? Tule keskustelemaan kanssamme Hämeenlinnaan!
Olemme mukana Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla 1.10. kahdella keskustelulla. Tervetuloa mukaan jakamaan ajatuksia ja kokemuksia!
Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetään 30.9.–1.10. kaikkien aikojen ensimmäiset Hyvin sanottu -keskustelufestivaalit, joilla myös Karvi on mukana. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin, syventää ymmärrystä toisistamme ja vahvistaa kokemusta siitä, että kaikkien äänellä on merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Festivaaleilla kaikki halukkaat voivat osallistua keskusteluun.
Kenen vastuulla on oppiminen -keskustelu la 1.10. klo 15.00–16.30
Kenen vastuulla oppiminen on – oppijan, huoltajien, opettajan ja koulutuksenjärjestäjän vaiko kenties päättäjien? Kenen vastuulla on huolehtia siitä, ettei osaaminen vanhene työuran aikana? Koulutus ja oppiminen koskevat meistä jokaista, olimme sitten koulun penkillä tai työelämässä. Keskustelulla haluamme lisätä ymmärrystä erilaisista näkökulmista ja tuoda eri-ikäiset ja -taustaiset sekä eri elämäntilanteessa olevat ihmiset jakamaan omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan aiheesta, joka koskettaa jokaista. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa ja saada äänemme kuuluviin.
Keskusteluun on kutsuttu osallistujia etukäteen, mutta vapaina on myös paikkoja tapahtumaan saapuville vieraille. Keskustelussa noudatetaan Erätauko-menetelmää, jonka kantavina ajatuksina on rakentava yhteiskunnallinen keskustelu ja yhteiset pelisäännöt.
Kaikille avoin pop up -keskustelu järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla la 1.10. klo 15.00–16.30. Tervetuloa jakamaan omia kokemuksiasi – olitpa minkä ikäinen tai millaisesta taustasta tahansa!
Mitä koulutuksen yhdenvertaisuuden haasteita ei vielä tunnisteta? Keskustelu aiheesta la 1.10. klo 11.15–13.15
Tapahtumassa keskustelemme eri tahojen kanssa myös koulutuksen yhdenvertaisuuden haasteista, joita ei vielä tunnisteta. Keskustelun tavoitteena on lisätä ymmärrystä erilaisista näkökulmista yhdenvertaisuuteen. Koulutuksen yhdenvertaisuutta on tarkoitus tarkastella muun muassa vähemmistökysymysten, eriytymiskehityksen ja alueellisen segregaation näkökulmista.
Keskustelu koulutuksen yhdenvertaisuuden haasteista käydään luottamuksellisena keskusteluna, mikä tarkoittaa keskustelun käymistä luottamuksellisessa ilmapiirissä, tapahtuma-alueella sijaitsevassa yksityisessä tilassa. Luottamuksellisesta keskustelusta ei tehdä nostoja esimerkiksi sosiaaliseen mediaan, ja keskusteluun osallistuvat sitoutuvat salassapitoon keskustelun sisällöstä.
Keskusteluun on kutsuttu osallistujia etukäteen, ja he edustavat vähemmistöryhmiä, eri uskontokuntia, koulutuksen saavutettavuuden parissa työskenteleviä ja koulutuksen kehittämisestä vastaavia tahoja. Keskustelussa on lisäksi kaksi vapaata paikkaa tapahtumaan saapuville vieraille.
Keskustelussa noudatetaan Erätauko-menetelmää, jolle on ominaista rakentava yhteiskunnallinen keskustelu ja yhteiset pelisäännöt.
Luottamuksellinen keskustelu koulutuksen yhdenvertaisuuden tunnistamattomista haasteista järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla la 1.10. klo 11.15–13.15.
Keskustelut ovat osa Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia
Hyvin sanottu on Ylen ja Erätaukosäätiön käynnistämä viisivuotinen hanke, jonka tavoite on vahvistaa suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luoda turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.
Nähdään Verkatehtaalla!