Minkä ilotta oppii sen surutta unohtaa? Oppimisen ilo ja koulussa viihtyminen keskustelussa Karvin SuomiAreena-paneelissa tiistaina 27.6.2023!

Uutinen Esi- ja perusopetus

Yhteiskunnallista keskustelua on käyty viime aikoina kiivaasti peruskoulun rikkinäisyydestä, oppimistulosten laskusta ja kännyköiden kieltämisestä koulussa. Laskevat oppimistulokset ja oppilaiden hyvinvointi herättävät huolta. Pitääkö koulussa viihtyä – vai oppia? Karvin arvioinnit osoittavat, että oppilaat kaipaavat kiireetöntä kohtaamista ja kuuntelevia aikuisia. Mitä aiheeseen liittyvää nuoret haluaisivat kysyä ammattilaisilta ja aikuiset nuorilta? Onko jotain jäänyt aikuisilta huomaamatta?

Koulutuksen ammattilaiset – nuoret ja aikuiset – haastavat toisiaan koulussa viihtymisestä ja oppimisesta

Karvin SuomiAreena-keskustelussa perusopetuksen ammattilaiset keskustelevat oppilaiden kanssa siitä, miten oppimisen iloa voisi vahvistaa ja koulussa viihtymistä tukea. Keskustelussa lavalla on samaan aikaan niin oppilaita, koulun henkilökuntaa, järjestöasiantuntijoita kuin virkahenkilöitäkin. Mihin johtopäätökseen tällainen paneeli pääsee yhteisessä keskustelussaan siitä, mikä koulussa viihtymisen rooli on oppimiselle?

Keskusteluun osallistuvat koulun arjen aidot asiantuntijat, oppilaat Porin lyseon koulusta sekä Noormarkun yhtenäiskoulusta, ovat valmistautuessaan nostaneet esille esimerkiksi huolen siitä, kiinnostaako kaikkia opettajia aidosti oppilaiden asiat. Koulussa viihtymisestä ja oppimisesta oppilaiden kanssa keskustelevat yhdessä:

  • Paula Aalto, kouluyhteistyön päällikkö Mannerheimin Lastensuojeluliitosta
  • Hanna Hallila, TikTokissa @hanna_ope – ja Instagramissa peruskoulunkielia-tileillään opettajan arkea esittelevä Pasilan peruskoulun englannin ja ruotsin lehtori
  • Toni Ranne, Meri-Porin yhtenäiskoulun sekä Reposaaren koulun rehtori
  • Eeva-Liisa Markkanen ja Tanja Laimi, arviointiasiantuntijat Karvista

– Odotan tältä lavakeskustelulta rakentavaa ja kriittistäkin keskustelua peruskoulun nykytilanteesta ja sen mahdollisista korjausliikkeistä. Haluan myös haastaa keskustelussa olevia oppilaita siitä, miten voisimme yhdessä lähteä kehittämään heidän oppimismahdollisuuksiaan, pohtii paneeliin osallistuva porilainen Meri-Porin ja Reposaaren koulun rehtori Toni Ranne.

Paneelikeskustelun juontajana toimii muun muassa Uuden musiikin kilpailusta tuttu juontaja-toimittaja sekä viittomakielinen artisti Miguel Peltomaa.

 

  • Tiistai 27.6. klo 11.00–11.45 Eetunaukion lava, Pori
  • Lavakeskustelu tulkataan suomalaiselle viittomakielelle.
  • Tilaisuus on kaikille avoin.
  • Lähetystä voi seurata MTV Katsomosta.
  • Keskustelusta tehdään myös tallenne, joka julkaistaan Karvin YouTube-kanavalla.

 

Lisätietoja tilaisuudesta: Arviointiasiantuntija Tanja Laimi, tanja.laimi(a)karvi.fi, puh. 029 533 5567

Päivitetty